google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Beylikdüzü'nde Kapsamlı Ziyaret Turu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü'nde sosyal yaşam merkezlerinden kültür sanat alanlarına kadar birçok noktayı ziyaret etti. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı, Şehit Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Bakımevi, Adnan Kahveci Emekli Lokali, Yaşam Vadisi 1. Etap 6 Mayıs Sahnesi ve Yakuplu Kent Ormanı'nı gezen Aslan, ilçedeki dönüşümü Ekrem İmamoğlu'nun vizyonuyla başlayan bir süreç olarak değerlendirdi.
İmamoğlu'nun Mirası: Millet Sevgisi ile Başlayan Süreç
Aslan, Beylikdüzü'ndeki dönüşümün Ekrem İmamoğlu'nun ilçe başkanlığı döneminden itibaren "millet sevgisi ve hizmet aşkı" ile başladığını vurguladı. İmamoğlu'nun 2014'te belediye başkanı seçilmesinin ardından Gürpınar'da metruk bir alanın yaşam merkezine dönüştürüldüğünü belirten Aslan, burada Enstitü İstanbul İSMEK, İstihdam Ofisi, kütüphane, spor alanları ve atölyelerin hizmet verdiğini kaydetti. Atatürk Kültür Merkezi'nin de depreme dayanıksız bir yapıdan modern bir yaşam alanına kavuştuğunu ifade etti.
252 Proje ve Kararlı Hizmet Vurgusu
Aslan, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık döneminde devreye alınan proje sayısının 252 olduğunu açıkladı. Kuvayi Milliye Camii ve Gürpınar Polis Karakolu gibi yatırımları hatırlatan Aslan, "Kendi yaptığımız karakola açılışta giremedik ama biz bu millete hizmet etmekten asla vazgeçmeyiz. Kimse bizi bu millete hizmetten alıkoyamaz" diyerek kararlılığını ortaya koydu.
Yakuplu Kent Ormanı: Bir Mücadele ve Kazanım
Yakuplu Kent Ormanı'nın geçmişte imara açılmak istendiğini belirten Aslan, alanın İmamoğlu'nun kararlı tutumuyla korunduğunu söyledi. "Nefes alınacak tek alan Yakuplu Kent Ormanı'ydı. Ekrem İmamoğlu bu tarihi mesire alanını kent ormanına çevirdi" diyen Aslan, İstanbul genelinde 18 yaşam vadisi ve 3 kent ormanının hizmete açıldığını, Haramidere Yaşam Vadisi'nin ise tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. "Asla umudunuzu kaybetmeyin" çağrısında bulunarak, Beylikdüzü'nde ve İstanbul genelinde hayata geçirilen projelerle kentin çehresinin değiştiğinin altını çizdi.