google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 22.01.2026 11:34

Hakkari'de 294 yerleşim yolu açıldı, bir yol çığ riski nedeniyle kapalı

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun Kar ve Tipi Ulaşımı Vurdu

Hakkari genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda ciddi aksamalara neden oldu. İl Özel İdaresi ekipleri, bu olumsuz koşullarla mücadele için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

294 Yol Trafiğe Açıldı

Kardan dolayı kapanan toplam 295 yerleşim yolu bulunuyordu. Ekiplerin yürüttüğü yoğun operasyon sonucunda, bu yollardan 294'ü yeniden ulaşıma açıldı. Açılan yollar arasında 93 köy yolunun tamamı ve 202 mezra yolundan 201'i yer alıyor.

Tek Yol Çığ Tehlikesi Nedeniyle Kapalı

Yüksekova ilçesine bağlı Armutdüzü köyünün Aktoprak mezrası yolu, bölgedeki çığ riski nedeniyle henüz trafiğe açılmadı. Yetkililer, can güvenliğini ön planda tutarak bu kararı aldıklarını belirtti.

Risk Kalkınca Açılacak

İlgili yetkililer, çığ riskinin ortadan kalkmasıyla birlikte, kalan tek kapalı yolun da kısa süre içerisinde ulaşıma açılacağını duyurdu. Çalışmalar, 118 personel ve 122 iş makinesiyle kesintisiz devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —