google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 17.12.2025 10:37

ETÜ'de Üniversite-Sanayi İş Birliği İçin Dış Paydaş Toplantısı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Yapay Zekâ ve Verimlilik Vurgusu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen dış paydaş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Prof. Dr. İrfan Kaymaz tarafından yapay zekânın kurumsal süreçlerdeki rolüne dair kapsamlı bir sunum yapıldı.

Sektöre Öncülük Çağrısı

Erzurum Ticaret Odası (ETSO) Meclis Üyesi ve TOBB Erzurum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci, yapay zekânın firmalara verimlilik, kalite ve maliyet avantajı sağladığını vurguladı. Suci, özellikle veri analitiği, yapay zekâ uygulamaları ve otomasyon süreçlerinde üniversitenin sektöre öncülük edecek uygulama merkezleri kurmasının büyük değer katacağını ifade etti.

Somut İş Birliği Önerileri

İsmail Suci, ETSO üyelerine yönelik eğitimler, öğrenci projelerinin firmalarla eşleştirilmesi ve ETÜ ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu iş birliğinde inovasyon kampları düzenlenmesi gibi somut önerilerde bulundu. Akademik Danışman Prof. Dr. Yakup Uzun ise, sanayi odası öncülüğündeki Model Fabrika çalışmaları hakkında bilgi verdi ve önümüzdeki yıl paydaş kurumlarla yürütülecek çalışmalarda önemli gelişmeler yaşanacağını belirterek, model fabrikanın şehre hayırlı olmasını temenni etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —