google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 13.02.2026 13:16

Erzincan'ın kurtuluşunun 108. yılı coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Anıta Çelenk ve Saygı Duruşu

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 108'inci yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle büyük bir gurur ve heyecan içerisinde kutlandı. Program, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğu'nun, Belediye başkanı Bekir Aksun'un, vatandaşların, siyasi parti ve kurum temsilcilerinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Bayraklarla Milli Yürüyüş

Resmî törenin ardından düzenlenen bayrak yürüyüşü, milli ve manevi duygulara hitap etti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce Erzincanlı, marşlar eşliğinde yürüyerek kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Meydanda Birlik Mesajları

Kutlama programı daha sonra Dörtyol Meydanı'nda devam etti. Meydanda gerçekleştirilen programda, Erzincan'ın bağımsızlık mücadelesindeki önemi vurgulandı, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Program kapsamında sahne alan mehter takımı, seslendirdiği marşlarla vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Gökyüzünde Selamlama

Muharip uçak geçişi ilgiyle izlendi. Etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen muharip uçak geçişi ise törenlere ayrı bir heyecan kattı. Gökyüzünde gerçekleştirilen selamlama uçuşu, meydanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgi ve alkışlarla takip edildi.

Zaferin Gururla Anılışı

Gün boyu süren kurtuluş etkinliklerine binlerce Erzincanlı katılırken, 108 yıl önce kazanılan zafer bir kez daha gurur ve minnet duygularıyla anıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —