google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğini açıkladı. Yağışların Erzincan, Bayburt ve çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.
Erzincan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Bölge genelinde rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi ve baca gazı zehirlenmesi gibi risklere karşı uyarı yapıldı. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.
Erzurum'un Tekman ilçesinde, olumsuz hava koşulları, kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle ulaşımda yaşanan aksamalar sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. 12 Ocak 2026 Pazartesi günü ilçedeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca hamile ve engelli kamu personeli idari izinli sayılacak.