google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 21.01.2026 18:09

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin ETÜ'de İş Birliği Görüşmeleri Gerçekleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Üst Düzey Ziyaret ve İş Birliği Arayışı

Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Jiang Xuebin ve beraberindeki heyet, Erzurum Teknik Üniversitesi'ni (ETÜ) ziyaret ederek akademik ve bilimsel iş birliği olanaklarını değerlendirdi. Ziyaret kapsamında üniversite yönetimiyle yapılan görüşmelerde, iki ülke arasında yükseköğretim ve bilimsel alanlarda geliştirilebilecek iş birliği olanakları ele alındı.

Üniversite Heyetinden Karşılama

ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Dumlu ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Eyüphan Manay'ın yer aldığı toplantıda, Çin'in farklı bölgelerinde mühendislik alanında uzmanlaşmış üniversiteler ile ETÜ arasında kurulabilecek akademik ve bilimsel iş birliği imkanları değerlendirildi.

Ortak Proje ve Değişim Programları

Görüşmede özellikle ortak araştırma projeleri, akademik değişim programları ve bilimsel bilgi paylaşımı gibi başlıklar üzerinde durulurken, Çin'de faaliyet gösteren firmalar ile üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirilebilecek olası ortaklıklar da gündeme geldi.

Geleceğe Yönelik İşbirliği Modelleri

Taraflar, teknoloji transferi, Ar-Ge çalışmaları ve uygulamalı projeler üzerinden ilerleyebilecek iş birliği modellerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —