google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Muş'ta Çavuştepe ve çevresindeki yüksek kesimlere mevsimin ikinci karının düşmesi, sürücüleri kış hazırlıklarına yöneltti. Ticari araçlar için 15 Kasım itibarıyla başlayan kış lastiği zorunluluğu, lastikçilerde yoğunluğa neden oldu.
Kış Lastiği Dönemi Değişti
Geçmiş yıllarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu, bu yıl mevsimsel şartlar dikkate alınarak 15 Kasım-15 Nisan dönemine çekildi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte çok sayıda sürücü, araçlarına kış lastiği taktırmak için servislerde uzun kuyruklar oluşturdu.
Lastikçilerde Yoğun Mesai
Lastikçiler sabah saatlerinden itibaren yoğun mesai yaparken, ustalar artan talebi karşılamak için aralıksız çalıştı. İşletme sahibi Yunus Tuğal, kış şartlarında güvenli sürüş için kış lastiğinin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Sürücülerden Uyarı
Uzun yola çıkmadan önce oto lastikçiye gelerek aracına kış lastiği taktıran Ömer Bey, "Muş'tan Van'a gideceğim; köyümüz kırsalda bulunuyor. Çaldıran'da da kar yağışı bekleniyor. Tüm vatandaşlarımıza benim gibi son güne bırakmamalarını tavsiye ederim" dedi.