google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 05.01.2026 21:54

Öğrenci Burs ve Kredilerinde Önemli Artış

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Dönemde Öğrencilere Destek

Yılın ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere yönelik önemli bir maddi destek açıklamasında bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi tutarlarının güncellendiğini duyurdu.

Artış Oranları ve Detaylar

Yeni düzenlemeye göre, lisans öğrencilerine aylık 4.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 8.000 TL, doktora öğrencilerine ise 12.000 TL kredi ve burs ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve maddi endişelerden uzak bir şekilde derslerine odaklanabilmelerinin öncelikleri olduğunu vurguladı.

Uygulama Tarihi ve Sosyal Medya Tepkisi

Yeni tutarlar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı bahar döneminden itibaren, Ocak 2026 ödemesiyle birlikte uygulanmaya başlanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, bu müjdeyi #GSBHepYanında etiketiyle sosyal medyadan "Gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun" mesajıyla paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —