google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 23.12.2025 12:36

Bitlis'te Gökyüzü Mercek Bulutlarıyla Büyüledi

Facebook Twitter Linked-in

Gökyüzündeki Sıra Dışı Manzara

Bitlis'te gökyüzünde oluşan sıra dışı bulutlar, vatandaşların ilgisini çekti. Özellikle mercek (lentiküler) bulutlar, kısa sürede merak konusu olurken, birçok kişi bu anları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Dağların Üzerinde Bir Gösteri

Doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, Bitlis'in muhteşem vadileri ve dağlık alanları üzerinde zaman zaman dikkat çekici atmosferik oluşumlara tanıklık ettiklerini belirterek, "Nemrut Kalderası ve Süphan Dağı gibi yüksek ve engebeli alanların üzerinde yer yer mercek bulutları oluşabiliyor. Bu bulutlar gökyüzünde oldukça etkileyici manzaralar meydana getiriyor" dedi.

UFO Görünümlü Doğa Harikası

Dr. Önen, halk arasında bu bulutların 'mercek' ya da 'UFO görünümlü bulut' olarak adlandırıldığını ifade ederek, "Biz de bu doğa olaylarını kaçırmıyoruz. Hayranlıkla izliyor ve görüntülüyoruz. Bitlis'in doğal yapısı bu tür atmosferik oluşumlar için çok elverişli" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —