google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 25.01.2026 13:40

Başkale'de büyük silah ve mühimmat ele geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

Operasyonun Kapsamı

Van'ın Başkale ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucu önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yakalanan Malzemeler

Yeni ve Örenkale mahallelerinde, C.A., F.B., K.Ç. ve Ş.B. isimli şahısların ikametgâhlarında yapılan aramalarda; 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 14 adet tabanca, 147 adet 9 mm fişek, 37 adet tabanca şarjörü ve 9 adet ruhsatsız av tüfeği bulundu. Operasyonda ayrıca 5 adet piyade tüfeği şarjörü, 52 adet kartuş, 2 adet lazer nişangah, 140 adet silah iğnesi, 127 adet silah kabzası, 84 adet el kundağı, 47 adet tetik tertibatı ve 3 adet namlu ele geçirildi.

Adli Süreç ve Taahhüt

Ele geçirilen tüm malzemeler üzerinde adli işlemlere başlandı. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin halkın huzur ve güvenliği için her türlü suç ve suçluyla mücadelesine azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —