google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve Kent Konseyi işbirliğiyle, özel gereksinimli bireylere yönelik e-KPSS hazırlık eğitim programları hayata geçirildi. Her hafta perşembe günleri devam edecek olan programda, gönüllü öğretmenler tarafından çeşitli dersler verilecek.
Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlanıyor
Balıkesir Kent Konseyi, Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen çalışmalarına bir yenisini ekledi. Programa, 18 yaşını doldurmuş tüm özel gereksinimli bireyler katılabilecek.
Kamu İstihdamına Destek Artacak
Toplumsal eşitlik ve fırsat adaleti ilkesiyle hayata geçirilen program, özel gereksinimli bireylerin kamu istihdamına katılımını güçlendirmeyi amaçlıyor. Eğitim Çalışma Grubu iş birliğiyle başlatılan e-KPSS hazırlık destek programında; matematik, Türkçe, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve rehberlik alanlarında gönüllü eğitim desteği sağlanması hedefleniyor. Gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla yürütülecek program, adayların bilgiye erişimini destekleyerek, sınav sürecine daha donanımlı ve özgüvenli hazırlanmalarına katkı sunmayı ve birlikte başarı hikâyeleri yazmayı hedefliyor.
"Balıkesir'de Dayanışma Büyüyor"
Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, yaptığı açıklamada, "Balıkesir'de yaşayan özel gereksinimli bireylerin her türlü ihtiyacında, eğitim de dahil olmak üzere, yanlarındayız. İhtiyaçları ne olursa olsun destek olmaya devam edeceğiz. Başlattığımız e-KPSS programı her hafta devam edecek. Balıkesir'de dayanışmayı büyütüyor, engelleri birlikte aşıyoruz. Eğitimde şartları eşitliyor ve istihdam için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm adaylarımıza başarılar diliyor, gösterdikleri çabadan dolayı onları yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.