google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 29.01.2026 10:31

Ardahan'da Sibirya soğukları hayatı durdurdu

Facebook Twitter Linked-in

Hayatın Dondurucu Duruşu

Sibirya soğuklarının etkisi altındaki Ardahan'da hayat adeta durma noktasına geldi. Dondurucu hava, eşyaları ve araçları kırağıya boğarken, günlük yaşamı büyük ölçüde sekteye uğrattı.

Buzla Kaplanan Bir Kent

Ardahan'da göller, akarsular ve dereler tamamen buz tuttu. Bitkiler ve ağaçlar kırağı ile kaplanırken, cadde ve sokaklarda ciddi buzlanmalar oluştu. Vatandaşların dışarıda bıraktığı eşyalar donarken, bu manzara aynı zamanda görsel bir şölen de yarattı.

Donmuş Nehirler Üzerinden Sesleniş

Yüzeyi tamamen donan Kura Nehri üzerine çıkan Emre Öztürk, "Şu anda Kura nehri üzerindeyiz. Nehrin yüzeyi tamamen donmuş halde. Ardahan'da başta Çıldır Gölü olmak üzere dereler ve nehirler tamamen dondu" ifadelerini kullandı. Öztürk, vatandaşların sadece zorunlu ihtiyaçlar için dışarı çıkabildiğini ve şartların oldukça ağır olduğunu vurguladı.

Buzdan Sarkıtlar ve Rekor Soğuklar

Bir haftadır etkili olan soğuk hava, binalardan sarkan buzdan sarkıtlar oluşturdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 23 dereceye kadar düştüğü Göle ilçesinde, geceleri oluşan kırağı ağaçları süslemeye devam ediyor.

Ölçülen Düşük Sıcaklıklar

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 derece ile Göle ilçesinde ölçülürken, Ardahan merkezde ise sıcaklık eksi 19,7 derece olarak kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —