google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda güvenliği denetimleri kapsamında, Kasım ayında il genelinde toplam 750 işletme kontrol edildi. Bu kapsamlı denetimlerde, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 5 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı. Açıklamada, "Valiliğimiz koordinesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından gıda denetimleri kapsamında Kasım ayında ilimiz genelinde 750 işletmede denetim gerçekleştirilmiş olup, mevzuata uygunluk kriterlerini karşılamayan 5 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Gıda güvenliğini sağlama ve tüketici sağlığını koruma amacıyla yürütülen denetimlerin yıl boyunca devam edeceği belirtildi. Kent genelindeki gıda denetimlerinin, risk odaklı bir yaklaşım çerçevesinde periyodik olarak sürdürüleceği bildirildi.