google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 24.11.2025 18:02

Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anlamlı bir programla kutlandı. Tören, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Vali Mustafa Koç, yaptığı konuşmada öğretmenliğin büyük emek, fedakârlık ve adanmışlık gerektirdiğini vurgulayarak tüm öğretmenlerin gününü kutladı. "Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diyen Vali Koç, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Eğitimde Türkiye Yüzyılı vizyonuna değinen Vali Koç, Ağrı'da yeni okullar, modern eğitim yatırımları ve sosyal projelerle önemli ilerlemeler sağlandığını ifade etti. "Vatan, millet ve bayrak sevgisini yeni nesillere aktarmada en büyük sorumluluk sizlerdesiniz" diyerek öğretmenlerin önemine dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ise öğretmenliğin bir meslekten öte gönülle yapılan bir ideal olduğunu vurguladı. "Öğretmenlik öyle bir meslektir ki takvimle sınırlanamaz, mesai saatlerine sığamaz" diyen Kökrek, öğretmenlerin toplumun kaderini şekillendiren ışık taşıyıcıları olduğunu söyledi.

Program, şiir dinletisi, video gösterimi, tiyatro oyunu, müzik dinletisi ve aday öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti. Yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —