VEDAT KAN


Aslında Bu Olayın “le le” si, Bir de Bunun “lo lo” su VAR

.


Ne ligdi ama…

Kimin eli kimin cebindeydi, senaryonun biri bin para.

İhanet desen VAR. Taraf tutma desen VAR. Haksız karar desen VAR. Puan hırsızlığı desen VAR. Alın teri inkârı desen VAR. Emekleri boşa çıkarma VAR.

Ne yoktu ki?

İptal edilen goller, kararlar, ayaklar altında çiğnenen umutlar, gözyaşı, asabiyet, gemileri yakma, arkaya bakmadan kaçma, dalavere, sulandırma, adam sendecilik…

Körlük, sağırlık, hafıza kaybı, hatırlayamama…

Umut tacirliği,

Bunlar elbette ki bizim vatandaş olarak gördüklerimiz.

Ya göremediklerimiz?

Yokluk, çile, ötelenme, proje olarak değerlendirilme, arkadan vurma. 

Son aylarda zaten ayyuka çıkan bir cendere misaliydi lig. 

Atsan atılmıyordu, satsan satılmıyordu… 

Kaçanlara rağmen, gemiyi terk edenlere rağmen, “olmaz” diyenlere rağmen, burun kıvıranlara rağmen, “istemezük” diyenlere rağmen bu takımın ligde kalacağına inanan bir kaç kişiden birisi olarak diyorum ki asıl lig daha yeni başladı… 

Bu puan işi, olayın “le le” kısmıydı, asıl “lo lo” su şimdi. Bu terleyen çocukların hakları var. Bu çocuklar ile beraber diyar diyar dolaşan, göçebe hayatı yaşayan ve sadece bir sevda uğruna yollara düşenlerin umut hakları var. Bu şehrin adını yaşatan ve hatta kimselerin ağzına sakız etmeden “gururla” göğüslerinde yaşatan ve o amaç uğruna yaşanan o kadar berbat duruma gülerek geçen ve her hafta “inadına” sahaya çıkan zihniyetin hakkı var.  Bir avuç gerçek taraftarın hakkı var. 

İşte şimdi göreceğiz bu futbol takımını kim ne kadar tutuyor, kim ne kadar değer veriyor, kim ne kadar ilgileniyor…

Bana göre; Ahmet Başkan görevini fazlasıyla yaptı. Kim ne der ise desin, görünen köy kılavuz istemez. Adam takımı 1. Ligde aldı ve takım halen daha 1. Ligde. Yenildiği maçları da oldu, bugünkü gibi yendiği maçları da. Dünyanın en iyi takımları için dahi geçerli olan bu durumu kayda bile almayız ama bazı şeyleri de artık tam manasıyla konuşmanın vakti geldi ve hatta geçmek üzere bile.

İşte şehir, işte futbol takımı.

İş adamları burada, bürokratları burada, kamu-kurum ve kuruluşları, STK ları burada. Sayı ile saymaya kalksan rakamlarla yazamayacağın kadar derneğimiz var hepsi burada. Siyasetçilerimiz ha keza aynı. Sadece şehir içerisinde olan vatandaşlarımızdan, Erzurumlulardan bahsetmiyoruz ki; diğer şehirlerde yaşayanlar için de geçerli ve hatta tüm Dünya da olan Erzurumlular için geçerli.

Buyurun kim ne yapacak ise yapsın biz de seyredelim.

Çok değil, birkaç ay sonra bugün biten ligler, yeniden başlayacak. Ya hiç ara vermeden bu şehrin erkleri bir araya gelir, bu işe çare bulur; ya da tarih tekerrür ederek, kilit elde arkalarında saklayarak bekleyenlerin yüzünü güldürür.

İşte meydan.