Gürhan Özorhun


KİMİM BEN!


Kimim ben: Fikrin kibirli çırağı, yel değirmenine saldıran bir Donkişot, ustasına galebe çalan çırak, kalemşorluğa özenen cahil bir cüretkâr mı? Cevaplar sizde sevgili okurlarım.

Kaya homur dar,mermer güler, kalem konuşur.İkbalin sarhoş ettiği politikacı ve münevverler; Günah kilisede rahip önünde çıkartılır! Sağa doğru kıvrılan cennetin merdivenlerinden inmek için, kul hakkı yemediğiniz yedirmediğiniz gerçeğinden o kadar uzaktasınız ki! Sola doğru kıvrılan cehennemim merdivenlerinden aşağı inmekte olan firavunlara benzemekte olduğunuzu söylesem vallahi çok kızacağınızı bildiğimden söyleyemiyorum.Dili zengin yüreği mert, kalemi sert yazar ve düşünürler, çıkarın ucu körlenmiş kalemlerinizi,raks ettirin bu beyaz sayfalarda, gün halkı aydınlatma günüdür.!

 

Flört batılıya göre anlaşma dönemi; Bizim toplumumuzda zina stajıdır! Meseleleri dikkatinizin tırnağıyla kazırsanız, batmakta olan güneşi göreceksiniz! Tabiatın sofuluğundan soyunmanız; Yunusu, Mevlana?yı, Hacıbektaş Veliyi ve Atatürk?ü görmenizi sağlayacak, Milli ruhunla, hurafeyi, din tacirlerini, sinsi siyasi tilkileri sokağında süpürmek kurtuluşumuzun yanan meşalesi olacaktır! Sözlerim, kapsama alanı dışına çıkmış telefonuna ulaşılamayan abone durumuna düşenlere verilmiş bir mesajdır!

 

Kahramana değil, maskaraya alkış tutan ellerini dezenfekte ederek burnuna düşen aklını sümkür! Denize attığım taşlar balıklara değmiyor ama ürküttüğü muhakkak. Yaş odun yanınca bu dumanı çekecek mi bu baca? Bünyemde taşıdığım Aras nehrinin suyu, bir yükselir bir alçalır? Bütün müzik aletlerinden İYİ çıkar, vicdan denilen ses tonu!

 

Ülküyle Esen Kalınız.