Emrullah önalan


Mümtazer TÜRKÖNE ve bütün Mümtazerler için ÇAĞRI!

Edindiğimiz bilgilere göre Mümtazer bey hastaymış. Hastalığı sebebiyle acil dışarı çıkarılmalıdır. Çünkü hepimiz insanız ve hepimizin insanlıktan kaynaklanan beli insani hakları vardır.


 Edindiğimiz bilgilere göre Mümtazer bey hastaymış. Hastalığı sebebiyle acil dışarı çıkarılmalıdır. Çünkü hepimiz insanız ve hepimizin insanlıktan kaynaklanan beli insani hakları vardır.

İnsanların hata yapma hakkı vardır, ancak insanların sosyolojik tüzel toplam karşılığı olan devletin kin tutma hakkı olamaz!?

Geçmişte onunla aynı fikirleri paylaşan aynı yapı ile kol kola gönül gönüle olan bir sürü şahsiyet bugün makam ve mevki işgal ederken Mümtaz bey ve onun gibi onlarca kişinin  insan oluşları yok sayılarak  hasta hali ile içerde olmasının vicdanı, etik ve ahlakla bağlaşır bulmuyoruz

12 Eylül yıllarında bile tutuklu ve hükümlüler  aile, eş ve dostlarıyla görüştürülüyordu fakat şimdi en doğal insani haklardan dahi mahrum bırakılıyor olması anlaşılır bir durum değildir.!?

Siyasi liderlerimize, devlet büyüklerimize çağrımdır, hasseten ADALET TERAZİSİNİN başında oturanlara sesleniyoruz..Mümtazer bey serbest bırakılmalıdır. Ayrıca Mumtazer şehit ağabeyi ve darbe karşıtlığıyla bilinen bir şahsiyet olduğuda unutulmamalıdır!

Geçmişte Ahmet Türk bile sağlık nedenlerinden dolayı tahliye edildi ve şimdi belediye başkanlığı yapıyor.!

Adalet terazisi kişiye göre karar veremez!

Bilinmelidir ki; DEVLETİN DİNİ ADALET, ADALETİN DİNİ İSE HÜRRİYETTİR

Merhum Devlet büyüğümüz Nizamü`l-Mülkün deyimiyle DEVLET KÜFÜRLE YAŞAR AMA ZULÜMLE PAYİDAR OLMAZ....

Adalet herkes için ADİL  olmalıdır

Kafirin küfrü bile  hukukuna tecavüzü mübah kılmazken,biz kendi insanımızın hukukunu çiğneyemeyiz... Aksi durumda da bunun faturasını millet ve devlet  olarak pahalı ödemek zorunda kalırız.Adalet ölürse DEVLET ölür,acı gerçeğini hatırlatarak Mümtazer bey onun gibi bütün vatandaşlara hastanelere sevk ve tahliye talep ediyoruz

Emrullah ÖNALAN

Millî Vicdan İlmî Düşünce Platformu Kurucusu