Ahmet Gökhan Yazıcı


GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.!


Kiminiz överek, kiminiz yererek hep sırtından geçindiniz, menfaat ve çıkar ilişkilerinize meze ettiniz, ayak oyunlarınıza oyuncak etmeye çalışarak hep bir asalak gibi üzerinden geçindiniz!

Aslında zihniyeten ve fikren fakirdiniz, geride bir eser bırakabilen zihniyet ve fikir sahiplerini hep lehte ve alehte sömürdünüz.!

Ve benzer nakaratlar ile nice makam ve itibarlara yükselebilmek için yıllarca kiminiz ölümsüzleştirmeye, kiminiz öldürmeye çalıştınız.

Asla siz kıymet bilmeyenlerin hikayesi olsada , sizler ancak zerresi bile olayamayacağınızı riya ve istismarınızla, hakaret ve öfkenizle naçiz bedenine muhtaciyetinizle yeterince afişe ettiniz.

Ve muhtemel yüzsüzlüğünüzle, alışıla gelmiş koro kılasiliğinizle ölüm yıl dönümünde kiminiz sahte gözyaşları, kiminiz riyakar iltifatlar kiminiz ahlar ve vahlar, kiminiz feryadı figanlar ile yine yeniden övecek ve yerecek sermayenizi çoğaltıp sahne alacaksınız.!

Överek ve söverek onun üzerinden beslenerek, ülkeyi ve milleti yıllarca dizayn ederek yönetmeye ve yönlendirmeye çalıştığınız Gazi Mustafa Kemal Atatürk siz; Ölümsüzleştirmeye çalışanlar için yeniden Öldü.! ve siz Öldürmeye çalışanlar için ise yine yeniden dirildi.! beyler.

Son sözümüz Aydınlık yarınlarımızın sorumlu belirleyicileri her kesimden gençliğimize ;

Bilgi Çağını yaşayan günümüz dünyasında, güçlülerin, savaşların, mücadelenin; İlmin, Teknolojinin, Bilginin esiri olduğu yaşadığımız yüzyılda Dünya Devletleri ve Milletleri kendi gençliklerini varlık sebebi aydınlık yarınlarının sorumlu belirleyicileri olarak addederken;
Mutlu ve Müreffeh Lider Ülke Türkiye?yi yeniden inşa edecek, sosyal-kültürel ve iktisadi kalkınmanın temel dinamikleri olarak TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE? en ileri medeniyetler seviyesine ulaştırabilecek gençlerimiz olarak

Bizler ! Mustafa Kemal Atatürk`ü ne günahsız, hatasız bir insan olarak TABULAŞTIRACAĞIZ ! Ne?! onun gölgesinde ahlaksızlığı, soysuzluğu, hırsızlığı MEŞRULAŞTIRACAĞIZ..!

Ne de yüce yaratıcımız Cenab-ı Hakkın İslam ve peygamber düşmanları nemrutlara, firavunculara, ebu cehillere bile uygun görmediği hakareti, zulmü reva GÖRMEYECEĞİZ..!

Allah adına din ve peygamberler adına ahkam kesen din tacirleri gibi, 57 yıllık kısacık ömrünü günahıyla sevabıyla eksiğiyle fazlasıyla Türk milletine vakfe etmiş olan Mustafa Kemal Atatürk e saygısızlık, ahlaksızlık göstermeyeceğiz, gösterenlere de tabi ki tahammül ETMEYECEĞİZ..!

Mustafa Kemal Atatürk ü anlatmaya-tanıtmaya çalışan, fakat gerçekte ne onu anlayabilmiş, ne de fikirlerini ve ideallerini kavrayabilmiş, inanç ve ideal fukarası insanların lehte ve aleyhte anlatımlarından ziyade;

M. Kemal Atatürk ün kendi söylev ve demeçlerinden yola çıkarak ve yine onu sağlığında tanımakla kalmamış, bir nevi yaşamış olan insanların objektif tespitlerinden faydalanarak araştıracağız.

İdealist Türk Gençliği olarak Mustafa Kemal Atatürkün hatırasının ve fikirlerinin, onun ismini-resmini-sözlerini dağlara, taşlara yazarak-çizerek yaşatılamayacağını,

Onun sadece gözlere hitap eden resimleriyle, büstleriyle tanınamayacağını ve anlaşılamayacağını,

M. Kemal Atatürk ün yaptıklarının değil, yapamadıkları ideallerinin, mücadele ruhu ve azminin, iradesinin gençlerin beyinlerine, yüreklerine nakşedilmesiyle yaşatılabileceğini asla unutmayacağız.

Evet oda her canlı gibi fani ve ölümlü idi. Günah ve sevapları ile vefat edip gitti. Şu fani dünyada hoş bir seda misali iz bırakan şahsiyeti ve eserleri ile de hak ettiği oranda da yaşayacaktır şüphesiz.!

Onu yaşadığı dönem şartları, öncelikleri,hassasiyetleri, mahkumiyet ve mecburiyetleri çerçevesinde değerlendirip Ülkemize ve Milletimize tezahur eden olumlu hususlarını örnek.! olumsuzluklarıda ibret.! alarak aziz hatırasına ve mücadelesine sevgide keyfiyet saygıda mecburiyet kıstası ile yaklaşarak

En ileri Medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için Tam Bağımsız Lider Ülke Türkiye İdallerini yaşayacak ve Yaşatacağız .!

Vefatının 80. yılında, Mustafa Kemal Atatürk e her zaman reva görülen kuru-kuruya saygı duruşu göstermeliğini, dua mahrumiyeti haksızlığını bu sefer reva görmeden, mekânın cennet.. Şefaatçisinin Hz. Peygamber, yardımcısının da Cenab-ı Allah olması dileklerimle kendisini rahmetle anıyorum.

selam-saygı-dua