“Yapay zeka insanlar tarafından daha önce yapılan işleri yavaşça devralıyor”

“Bugün yapay zeka algoritmalarını kodlayan kişiler yerine de yapay zeka kod yazıp kendini geliştirebilecek


EĞİTİM 16.09.2019 10:19:00 0
“Yapay zeka insanlar tarafından daha önce yapılan işleri yavaşça devralıyor”

Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde büyük katkı sağlayan yapay zeka şirketi UiPath’ın otuz ülke başkanı Tansu Yeğen, teknolojik gelişmeleri ve yapay zekanın gelecekteki yerini MAG okurları için paylaştı.

Hayatın bir çok alanında aktif olarak yapay zekanın rol alabileceğini belirten Tansu Yeğen, “Günümüzde bazı heyecan verici sanatsal kreasyonlar insanlar ve makineler arasındaki işbirliğini içeriyor. Sanat tarihi ve teknoloji tarihi her zaman iç içe geçmiş durumdadır” dedi. Yapay zeka hayatın her alanında mevcudiyetini gözler önüne serse de yine de insan yapımı ürünlerin değerini kaybetmediğinin altını çizen Yeğen; “ Başka bir açıdan bakarsak; örneğin piyasada o kadar e-kitap okuyucu varken, basılı kitap satışları neredeyse hiç düşmedi, halen onu tercih edenler var, neden? Çünkü o hissiyatı seviyorlar, duygular insanı insan yapan değerlerdir” diye belirtti.

Güzel oyuncu Hande Doğandemir’inkapak yıldızı olduğu MAG Eylül sayısı, özel röportajları İtalyan Şef Danilo Zanna sayfaları, dopdolu içeriği ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA