Uzaktan Eğitim Fırsatı ile İslami İlimler Öğrenin

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi – İLAM bünyesinde hizmet veren Hüdâyi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) kayıtları devam ediyor. İslami İlimler öğrenmek isteyen 7’den 70’e herkes bu eğitime katılabiliyor.


EĞİTİM 26.09.2019 09:54:00 0
Uzaktan Eğitim Fırsatı ile İslami İlimler Öğrenin

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM), internet üzerinden sanal sınıflar ortamında İslâmi İlimler eğitimi veren bir sistemdir. Tefsir, Hadis, İlmihal, Akaid, Siyer ve Tasavvuf konularında kendisini geliştirmek isteyen ve fiziki olarak bir imkân bulamamış kişilere ilâhiyat eğitimi veren HUZEM, 6 yıldır kesintisiz bir şekilde eğitim vermeye devam ediyor.

HUZEM’DE DERSLER NASIL İŞLENİYOR?

HUZEM’de dersler alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, istediğiniz her yerden, bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak takip edilebiliyor.

Dersler Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi’nin (İLAM) akademik kadrosunda yer alan, alanında uzman hocalar tarafından veriliyor.

İnternet üzerinden sanal sınıf ortamında görülen canlı dersler hafta içi akşam saatlerinde işleniyor. Aynı zamanda sisteme kaydedilen derslerin tekrarını öğrenci istediği zaman izleyebiliyor. Dönem sonunda internet üzerinden yapılan sınavda başarılı olan öğrencilere ise “HUZEM Sertifikası” veriliyor.

HUZEM’İN HEDEFİ NEDİR?

Temelde İslami ilimler eğitimi vermek üzere 2014 yılında kurulan HUZEM, 6 yıldır kesintisiz bir şekilde eğitim ve öğretim hizmetlerine devam ediyor. Amacı ilahiyat eğitimi vermek olan programda, bireylerin temel İslami ilimlerde belirli bir düzeye ulaşabilmeleri hedefleniyor. Dileyen herkesin katılabildiği HUZEM’den bugüne kadar 2500’den fazla öğrenci eğitim aldı. HUZEM’de güz ve bahar olmak üzere iki ayrı dönemden oluşan dersler 14-14 olmak üzere toplamda 28 haftayı kapsıyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA