Sibirya soğukları Erzurum'da yaban hayatını zorluyor

Sibirya soğukları Erzurum

Aşkale'de hava sıcaklığı -35 dereceye düşerken, HES Baraj Göleti dondu ve kuşlar hayatta kalmak için mücadele ediyor.

Dondurucu Soğukların Etkisi

Erzurum’un Aşkale ilçesinde etkili olan Sibirya soğukları, yaban hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının gece eksi 35 dereceye kadar düşmesi, Aşkale HES Baraj Göleti'nin büyük ölçüde buz tutmasına neden oldu.


Kuşların Hayatta Kalma Mücadelesi

Göçmen kuşların önemli uğrak noktası olan HES Göleti donarken, kuşlar yaşamlarını sürdürebilmek için gölete akan suyun oluşturduğu küçük, buzsuz alanlarda yiyecek arıyor. Bu zorlu mücadele, soğuk havanın yaban hayatı üzerindeki derin etkisini açıkça ortaya koyuyor.


Uzmanlar ve Yetkililer Uyarıyor

İlçede akşam saatlerinde eksi 20 dereceleri gösteren termometreler, gecenin ilerleyen saatlerinde eksi 35 dereceye kadar düşüyor. Uzmanlar, bu sert hava şartlarının yaban hayatı için beslenme ve barınma konusunda ciddi riskler oluşturduğunu vurguluyor. Yetkililer ve doğaseverler, kış aylarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakılmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.



Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kültür varlıkları destek limitleri 2026'da artıyor
ETÜ projesi TÜBİTAK desteği aldı: Akan veride veri madenciliği
Bolu’da Ramazan ayı öncesi fahiş fiyat denetimi
Sarıkamış'ta sisli ve buzlu yolda otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı
Trabzon Tanıtım Günleri'nde Muratpaşa Rüzgarı
Haberi Sesli Oku