“Onlar bize gelemiyorsa, biz geliriz”

Ankara’da gerçekleşen Erzurum Tanıtım Günleri’nde Uzundere Belediyesi de stantlarıyla birlikte yerlerini aldılar.


ERZURUM 18.10.2019 22:14:00 0
“Onlar bize gelemiyorsa, biz geliriz”

Ajanstürk Haber-Şeyma TAHİR
Tüm coşkusuyla devam eden tanıtım günlerinde Uzundere Belediyesi de yerini aldı. Çeşitli yöresel tatların sergilendiği standa ilgi büyüktü.

Organizasyonun çok güzel başlayıp ikinci günde de devam ettiğini belirten Erzurum Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, “Bu tarz organizasyonlar ilçemizin ve ilimizin tanıtılması noktasında müthiş bir katma değer ortaya koyuyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz hepsine. Ankara ve İstanbul’da çok fazla hemşerilerimiz var. Bizde, onlar Erzurum, Uzundere’ye gelemiyorsa biz onlara geliriz diyoruz. Dolayısıyla Vali Bey’in himayesinde Büyükşehir belediyemizin ve ilçelerimizin tanıtımı noktasında bu tür organizasyonlar çok önemli. İkinci günündeyiz bundan sonra farklı şehirlerimizde bu tür organizasyonlar olacak. Bizde inşallah elimizden geldiğince imkanlarımızın yettiği kadar bu tür organizasyonlara katılmak istiyoruz. İnşallah ilçemizin hem tanıtımı noktasında hem de hemşerilerimize hasbihal etme noktasında çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

“Organizasyon memleket hasretini ve özlemini gideriyor”

Etkinliğin Erzurum için çok büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Aktoprak, “Bu güzel organizasyon memleket hasretini, kokusunu ve özlemini gideriyor. Hemşerilerimiz gurbette memleket özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Mesela dutu, dut kurusunu, pestili, kümeyi, tulum peynirini özlüyorlar. Biz bu tür fuarlarda hemşerilerimize bunları sunma imkanını ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla bu benim açımdan çok daha önemli. Eminim ki hemşerilerimizin imkanları el verse iş ve istihdam olanağı fazla olsa İstanbul’da Ankara’dan ya da İzmir’de yaşamayıp geri dönecekler. Erzurum’un taşına toprağına kurban olacaklardı. Ama şartlar gurbete onları gurbete sürüklemiş. İnşallah onların dönüşüne katkı sağlayacağız. Tabi burada bize, biz belediye başkanlarına ve kamu görevlilerine büyük bir iş düşüyor. İş ve istihdam imkanlarını arttırdıkça onların da döneceğini düşünüyorum.” dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA