Meyve üreticilerine bordo bulamacı uyarısı

Meyve üreticilerine bordo bulamacı uyarısı

Meyve üreticilerine bordo bulamacı uyarısı

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, meyve üreticilerine yönelik bordo bulamacı uygulaması konusunda uyarıda bulundu.
Yapılan açıklamada, meyve ağaçlarının hastalıklara karşı korunması amacıyla yüzde 2’lik bordo bulamacı uygulama zamanının geldiği belirtildi.
Uygulamanın, hava sıcaklığının 5 derece üzerinde olduğu günlerde yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, erken müdahalenin sağlıklı ve verimli bir hasat için büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Bordo bulamacının, yumuşak çekirdekli meyvelerde kara leke, memeli pas ve ateş yanıklığına; sert çekirdekli meyvelerde ise yaprak delen, bakteriyel kanser, dal yanıklığı ve yaprak kıvırcıklığı gibi hastalıklara karşı etkili olduğu bildirildi.
Ayrıca eriklerde cep hastalığı, cevizde antraknoz ve kök çürüklüğü gibi hastalıklara karşı da koruyucu özellik taşıdığı kaydedildi.
Yetkililer, üreticilerin bahçelerini hastalıklara karşı korumak için belirtilen şartlara uygun şekilde uygulama yapmalarının önemine dikkat çekti.

Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ’da otobüs şoförü rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi
İstanbul'da yeni üretim sezonu için tohum ve fideler hazır
Kumkapı'da tarihi karakol yeniden hayat buldu
TFF'den taraftarlara uyarı: Türkiye-Romanya maçı için stadyuma erken gelin
Bağdat Büyükelçiliği duyurdu: Yurt içi vekaletnameler temin edilebilecek
Haberi Sesli Oku