KİMYA SEKTÖRÜ ÖĞRENCİSİNDEN SANAYİCİSİNE GEBKİM’DE BULUŞTU

KİPLAS yönetimi GEBKİM OSB’de toplandı, proje okul GEBKİM MTAL’yi ziyaret etti


EKONOMİ 12.10.2019 12:38:00 0
KİMYA SEKTÖRÜ ÖĞRENCİSİNDEN SANAYİCİSİNE GEBKİM’DE BULUŞTU

Kimya sanayinin dev firmalarının üretimlerini gerçekleştirdiği GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, KİPLAS Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantı öncesinde GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı’nın sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmek üzere hayata geçirdiği GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

 

Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen GEBKİM MTAL ziyaretine; Kocaeli Valisi Hüseyin AksoyDilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkanİl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇelikGEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim AracıTürkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Yönetim Kurulu Başkanı Levent KocagülKİPLAS Başkan Vekili Erol Kiresepi ve GEBKİM ile KİPLAS Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar. GEBKİM MTAL Müdürü Hakan Çelik de ziyaret sırasında heyete eşlik ederek okulla ilgili bilgiler verdi.

 

Heyet, 2016 yılında vefat eden Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası’nın (KİPLAS) Eski Başkanı ve GEBKİM Kimya İhtisas OSB Kurucu Başkanı Refik Baydur’un adını taşıyan Refik Baydur Kimya ve Endüstriyel Otomasyon Laboratuvarlarını da ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

 

Bu yıl ilk kez LGS puanıyla 120 öğrenci alan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek yöneticilerden bilgi alan ve öğrencilerle sohbet eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “GEBKİM Yönetim Kuruluna ve Vakfına teşekkür ediyorum. Bu okulumuz Türkiye’de örnek okullarımızdan birisidir ve önümüzdeki süreçte kimya sektörüne çok önemli elemanlar yetiştirecek bir okuldur. Eğitim sistemimize hayırlı olsun” dedi. Vali Aksoy, GEBKİM MTAL’nin düzenlediği Köster Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini de verdi ve onlarla masa tenisi oynadı.

 

GEBKİM MTAL gezisinin tamamlanmasından sonra KİPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kocagül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GEBKİM OSB Yönetim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. Yönetim Kurulu toplantısında KİPLAS’ın devam eden çalışmaları hakkında bilgi verilerek önümüzdeki döneme yönelik hedefler üzerinde görüşler dile getirildi.

 

KİPLAS heyetinin ziyareti GEBKİM OSB içindeki Taste Pure Black Cafe’nin açılışı ile son buldu.

 

GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bizler açısından çok anlamlı ve değerli bir ziyaret oldu. Sayın Valimiz, Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, KİPLAS’ın değerli Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduk. GEBKİM OSB katılımcılarımızın ve Vakfımızın desteği ile mesleki eğitimde ülkemize örnek olacak bir okulu hayata geçirdik. Eğitim modeli,sosyal ve sportif aktiviteleri ile öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak için çaba harcıyoruz. Kocaeli Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un okulumuzu ziyaretindeki sözleri için kendisine teşekkür ediyorum. Bir kez da vurgulamak isterim ki, eğitime desteğimiz artarak devam edecek. GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfımızın Kurucuları arasında yer alan KİPLAS’ın Yönetim Kurulu toplantısını OSB’mizde gerçekleştirmesi GEBKİM MTAL’de kurulacak pilot tesiste yapacağımız işbirliğinin detaylarının somutlaşması açısından önemliydi. Ayrıca ileri görüşlülüğü ve engin vizyonu ile bizlere her zaman örnek olmuş OSB’mizin Kurucu Başkanı, KİPLAS’ın rahmetli Başkanı Refik Baydur’u da saygı ve rahmetle andık”.

 

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA