Kezban Arca Batıbeki, Ali Elmacı ve Ardan Özmenoğlu Magnum 2059 Dondurmasını Tasarladı

Magnum, kakaonun sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesinin önemine dikkat çekmek için Kezban Arca Batıbeki, Ali Elmacı ve Ardan Özmenoğlu ile 07 Ekim Perşembe günü Pilevneli Gallery’de çok özel bir projeye imza attı.


TANITIM 8.10.2019 08:44:00 0
Kezban Arca Batıbeki, Ali Elmacı ve Ardan Özmenoğlu Magnum 2059 Dondurmasını Tasarladı

Geleceğin Magnum’unu hayal ederek tasarım çalışmalarına başlayan Kezban Arca BatıbekiAli Elmacı ve Ardan Özmenoğlu Magnum çikolatasının kullanıldığı çikolata heykellere hayat verdi. Kakaonun sorumlu ve sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesinin önemine dikkat çekmek ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak hedefiyle gerçekleştirilen bu özel projenin sergilendiği geceye aralarında İnci Aksoy, Aslı Filinta, Aslı Ekşioğlu, Elif Dürüst, Levent Erden, Zeynep Demirel, Duygu Bal gibi isimlerin bulunduğu moda, tasarım, sanat, cemiyet hayatından çok sayıda davetli katıldı.

 

Türk ressam, grakifer ve fotoğrafçı Kezban Arca Batıbeki, Magnum 2059 eserinde; etrafında yemyeşil yapraklar, çiçekler ve meyvelerle, rengarenk giysileri içinde, kafasında kakao tohumları taşıyan ama bir yandan Magnum'unu yiyen bir Afrikalı kadın figürüne yer verdi.Her sergisinde bir söylemi, eleştirisi olan Ali Elmacı, Magnum 2059 eserinde; iki farklı yüzünde yer alan, gelecek nesillere bırakılan iki farklı dünyanın tasvirine yer verdi.Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişi ile tanınan Ardan Özmenoğlu, Magnum Kadın Tanrıçası bereketi ve toprağın verimliliğini temsil ettiğini söyleyerek eserinde Artemis’den ilham aldığını belirtti.

 

Tarih 2059 gösterdiğinde eriyen sadece çikolata olmayacak!

2019’dan 2059’a kadar yapılan ileri sayımla birlikte sanatçıların tasarladığı çikolata heykelleri eriyerek canlı bir sanat performansına dönüştü. Gerçekleşen canlı sanat performansı ile Kezban Arca BatıbekiAli Elmacı ve Ardan Özmenoğlu’nun çikolatadan yapmış olduğu eserler bir anda erimeye başlayarak yok oldu. Eserler eridikten sonra izleyiciler beyaz Magnum dondurmasıyla karşı karşıya kaldı. Deneysel bir performansa imza atan Magnum, kakoonun bilinçsizce tüketilmesine devam edilmesi durumunda 2059 yılında çikolatanın olmayacağının altını çizdi.

 

Performans sonrasında konuşma yapan Magnum Marka Müdürü Gizem Erbaş, “40 yıl sonra, yani 2059 yılında dünyada artık kakao ağacı kalmayabilir. Bizler de buna dikkat çekmek için bu geceyi düzenledik ve çikolatanın yok oluşuna vurgu yapmak adına 2059 yılının Magnum’unu çikolatasız yarattık. Bize destek olması ve mesajımızı güçlendirmesi adına çok değerli üç sanatçımızla biraraya geldik. Kendileri 2059 yılını hayal ederek ve günlerce çalışarak eşsiz birer sanat eserine dönüşen Magnum’larını yarattılar. Ama en önemlisi bu sanat eserlerini, günlerin emeğini eritmemize izin verdiler. Peki biz bunların hepsini neden yaptık. Aslında tek bir amacımız vardı. Magnum olarak Rain Forest Alliance ile birlikte çalışıyoruz. Çikolatamızı sadece ve sadece Rain Forest Alliance sertifikalı tarlalardan alıyoruz. Onlarla beraber projeler geliştiriyoruz, yatırım yapıyoruz. Bunu da sadece Magnum olarak biz yapmıyoruz, aslında Türkiye’de ve dünyada bunu yapan, sürdürülebilir tarım için çabalayan, yatırım yapan bizim gibi başka markalar da var. Bu markaların ortak noktası ise “Rain Forest Alliance” logosu. İştebugün amacımız size bu logoyu tanıtmak ve hep beraber yaptıklarımızı azda olsa anlatabilmek. ” dedi.

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA