İBB RUNTOFD İLE İSTANBUL’UN KOŞU KÜLTÜRÜNE YENİ BİR SOLUK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte hayata geçirdiği İBB RunTOFD koşuları Caddebostan etabı ile başladı.


BELEDİYELER 13.10.2019 16:18:00 0
İBB RUNTOFD İLE İSTANBUL’UN KOŞU KÜLTÜRÜNE YENİ BİR SOLUK

İBB RunTOFD Koşu Serisi, sporseverlerin sosyal sorumluluk duygusunu harekete geçirmek ve amatör sporcuların spor aktivitelerine devam edebilmeleri amacıyla hayata geçirildi. Caddebostan Gece Koşusu da İBB ve TOFD işbirliğinde, tamamı 6 etaptan oluşan bu serinin ilki olarak gerçekleştirildi.


"Uyuma Koş" sloganı ile düzenlenen Caddebostan Gece Koşusu İstanbullulardan tam not aldı. İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından koşuculara ev sahipliği yapan etkinlik spor dünyasının yakından tanıdığı isimleri de ağırladı. Murat Demirci tabataworkout, İnanç Akbaş hiit workout, Akın Saatçi egzersizleri ve Ayşegül Demirsoy zumba aktiviteleri ile koşu öncesi hem sporcuları yarışa hazırladı hem de organizasyona spor festivali havası kattı. Organizasyona birçok firma da sponsor olarak destek verdi.


Caddebostan Gece Koşusu için Suadiye sahilinde 5 kilometrelik parkur oluşturuldu. TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve bedensel engelli dernek üyelerinin de katıldığı organizasyonda 867 kayıtlı koşucudan 814 sporcu koştu. Erkeklerde Umut Çakar birinci, Savaş Akbaş ikinci ve Nakib Alnahed Belhak üçüncü olarak tamamladı. Kadınlarda ise Gamze Altunbaş ipi göğüsleyen isim olurken, Çığıl Uzun ikinci ve Müge Daştan üçüncü oldu.


Parkuru tamamlayan tüm koşuculara organizasyona özel tasarlanan madalya verildi. Koşunun sonunda dereceye giren sporcular kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Etkinliğin sonunda düzenlenen ödül törenine TOFD Yönetim Kurulu ile birlikte Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel SekreteriErdem Aslanoğlu, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de katıldı.


TOFD Başkanı Ramazan Baş ise, “İkisi gece, üçü sabah olmak üzere beş koşumuz daha var. Bu koşuları da İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte düzenleyeceğiz. İki ekip gibi olsak da aslında bu organizasyon için tek bir ekip, tek bir vücut olarak çalışıyoruz. Bize destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi ailesine teşekkür ediyoruz ve tüm İstanbul’u önümüzdeki beş yarışa da katılmaya, heyecanımıza ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.


Ayhan Kep de engelliler yararına yapılacak tüm spor organizasyonlarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Etkinlik ödül törenin ardından çeşitli sahne performansları ile sona erdi.


Fatih Yarımada ve Belgrad Ormanı “Uyumkoş” sloganı ile İBB RunTOFD serisinde gece koşulacak diğer etaplar olacak. Polonezköy Tabiat Parkı ve yine Belgrad Ormanı’nda "Uyan Koş" mottosuyla sabah koşuları düzenlenecek. Organizasyonun en ilgi çekici ve heyecanlı bölümü ise Maltepe'den başlayarak Büyükada'da sona erecek olan Büyükada Koşusu olacak. “Geç Kalma Koş” mottosu ile düzenlenecek yarışta Ada Vapuru'na yetişemeyenler yarış dışı kalacak.

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA