Horasanlı Çiftçiler Başkan Eren’e Dert Yandı

.


ERZURUM 23.07.2024 16:00:00 0
Horasanlı Çiftçiler Başkan Eren’e Dert Yandı

Erzurum’un Horasan ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, Toprak Mahsülleri Ofisinin ellerindeki ürünleri geç almaktan şikayetçi.Horasan CHP İlçe Başkanı Recep Eren, çiftçileri dinleyerek sorunun acil giderilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Eren “Tüm yıl boyunca geçimlerini ürettikleri ürünlerle karşılayan vatandaşlarımızı daha fazla bekletmeyin. Ellerindeki ürünler, bu gidişle çöpe gidecek. Emeklerine ve ekmeklerine sahip çıkılması gerekiyor.” şeklinde yetkililere seslendi.

Erzurum’un tarım ilçelerinden biri olan Horasan’da Toprak Mahsülleri Ofisinin çiftçilere aylar sonrasına randevu vermesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Çabuk bozulan ya da depolama imkanı olmayan ürünlerin olduğunu belirten çiftçiler, “ Aylarca emek verdiğimiz ürünlerimiz zay olmak üzere. Bizler üreten insanlarız ve tüm yıl boyunca giderlerimizi ektiklerimizden karşılıyoruz. Ama TMO bizlere aylar sonrasına randevu veriyor. Bazılarımızın depo alanı yok. Muhafaza edemeyip ekinlerimiz çöp olmasından  korkuyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Çiftçimizin Yanındayız”

CHP Horasan İlçe Başkanı Recep Eren, “Son zamanlarda gerek il merkezinde gerekse ilçemizde yoğun yağmur sonucu yaşanan olumsuzluklarla beraber çiftçilerimiz zaten zor günler geçiriyor. Çiftçilerimizin her zaman yanında olmak zorundayız. Onlara özellikle ayrıcalıklar, kolaylıklar sağlanma ki ülkemiz gelişsin. Ancak TMO kolaylık sağlayacağına zorluklar çıkarıyor. Aylar sonrasına verilen randevu çiftçilerimizi zora sokuyor. Bu sorunun giderilmesi için işin takipçisi olacağız ve elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”diye konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Kayseri Melikgazi'den bağ müzesi
Büyükşehir’den Kundu’ya yeni köprü
Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı
Fındık üreticilerinin verimlilik mücadelesi... Üniversitelilerin desteği üretici için önemli
İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin yeni misafirleri Hataylı öğrenciler oldu

SON DAKİKA