GALATA VE BEYAZIT KULELERİ, MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN “PEMBE”YE BÜRÜNECEK

Galata ve Beyazıt kuleleri, gün geçtikçe daha sık görülen meme kanserine dikkat çekmek amacıyla 14 ve 20 Ekim tarihleri arasında pembe renk ile aydınlatılacak.


BELEDİYELER 12.10.2019 12:58:00 0
GALATA VE BEYAZIT KULELERİ, MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN “PEMBE”YE BÜRÜNECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı günü nedeniyle kadınları etkileyen bu önemli hastalığa görsel bir etkinlikle dikkat çekecek.

Galata ve Beyazıt kuleleri, toplumda gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 14 ve 20 Ekim tarihleri arasında pembe renk ile aydınlatılacak.

“Meme Kanserine Karşı Farkındalık Geliştirme Ayı” olan Ekim ayı boyunca, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle hastalığa dikkat çekiliyor. “Pembe Kurdele” 1993 yılından beri meme kanserinin sembolü olarak kullanılıyor.

MEME KANSERİNDEN NASIL KORUNULUR?

Meme kanseri, süt bezleri veya sütü meme başına taşıyan kanalları döşeyen hücrelerden gelişen tümöral bir oluşumdur. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık meme kanseri riskini artırıyor.


 

Meme kanseri ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, dünya genelinde yılda 2 milyon, Türkiye’de ise en az 25 bin kadını etkiliyor. Türkiye’de bu türün son 25 yılda 3 kat arttığı tespit edildi.

Uzmanlar, meme kanserinden korunmak için her gün 1 saat yürüyüş yapmayı, dengeli beslenmeyi, bir yıldan daha fazla bebek emzirmeyi, alkol kullanmamayı, hobiler edinerek stresle baş etmeyi ve aşırı kilo almamayı tavsiye ediliyor.

Erken tanının çok önemli olduğu bu kanser türünden korunmak için, kadınların 20 yaşından sonra kadın doğum uzmanına veya aile hekimine yılda bir kez meme muayenesi yaptırması, 40 yaşından sonra mamografi çektirmesi öneriliyor.


 

MEMEDER, 2007 yılında ülkemizdeki meme kanseri sıklığının hızla artması nedeniyle kadınlardaki farkındalığın arttırılması amacıyla kuruldu. Meme kanseri tarama programını hayata geçiren dernek, 11 yıldır bilimsel kayıt tutarak bulgularını bilim dünyasıyla paylaşıyor.

 

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri


SPOR


GÜNDEM

Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den

SON DAKİKA