ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

Erzurum Caddelerinde Fayton Keyfi…

.


ÖZEL HABER 19.06.2023 14:06:00 0
Erzurum Caddelerinde Fayton Keyfi…

Havaların ısınmasıyla birlikte Cumhuriyet Caddesini mesken tutan Erzurumluların, en büyük zevki fayton keyfi yapmak…

Haber:Tuğçe MENİYE

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte günlerinin büyük bir kısmını Cumhuriyet caddesinde geçiren vatandaşların en büyük keyfi Faytonla tur atmak.

Şehirde bir tane bulunan faytonla tur atmak için adeta sıraya giren vatandaşlar yetkililerden ildeki fayton sayısının artırılmasını istediler. Faytonculuğun kendisine babadan kalma bir meslek olduğunu ifade eden Halil Hayta “ kış mevsiminde beslediğim atlarımın masrafını yaz mevsiminde faytonculukla karşılıyorum. Vatandaşların ilgisi ise oldukça yoğun”diye konuştu.

Sadece Cumhuriyet Caddesinde hizmet verdiğini de vurgulayan Halil Hayta “ Çocuklar ve bayanlar en büyük müşterilerim. Cumhuriyet Caddesi boyunca tur attırmamın bedeli ise sadece 50 lira. Kazandığım para ile ailemi geçindirmenin yanı sıra, kışın atlarımın bakımını da yaptırıyorum” şeklinde konuştu.

 MUHABİRİMİZİN FAYTON KEYFİ…

Erzurum oyun havaları eşliğinde fayton keyfini bizde yaşadık. Haber yapmak için gittiğimiz Halil Hayta’nın ısrarlarına dayanamayıp cadde turu attığımız faytonda adeta bir nostalji yaşadık. Faytoncu Halil Hayta ile bol bol sohbet etme imkanı bulduğumuz faytonda ilk anlarda ki endişemiz yerini mutluluğa bıraktı. Hem atları sürüp hem de bizlerle sohbet eden Halil Hayta, atlarıyla adeta arkadaş gibi olduklarını ve mesleğinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Faytonda genelde oyun havası çaldığını ancak müşterinin isteği doğrultusunda da müzik değiştirdiğini de vurgulayan Halil Hayta, trafik kurallarına da harfiyen uyduğunu söyledi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA