Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aykut’tan ‘2024 Genel Sunumu’

.


ERZURUM 25.07.2024 14:21:00 0
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aykut’tan ‘2024 Genel Sunumu’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürü Hasan Aykut, ‘2024 Genel Sunumu’ adı altında yerel ve ulusal basına sunum eşliğinde bilgi verdi. İl Müdürü Hasan Aykut, bünyelerinde hizmet veren kuruluşlardan sosyal ekonomik destek hizmetine, engellilere yönelik çalışmalarından doğum yardımına, koruyucu aileden evlat edinmeye varana denk birçok alanda detaylı açıklamalarda bulundu. Aykut, Koruyucu Ailenin önemine vurgu yaparak “Aile, toplumun en temel tası. Dolayısıyla çeşitli sebeplerle kurumlarımızda misafir ettiğimiz ya da ev sahipliği yaptığımız tüm çokuklarımızın aile ortamını, sıcaklığını, aidiyet duygusunu yaşaması bu anlamda önem kazanıyor.Bizler de bu bağlamda Koruyucu Aile olmak isteyen vatandaşlarımızı her türlü desteği vererek onlara önayak olmaktan mutluluk duyuyoruz.”dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü, ‘2024 Genel Sunumu’ kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yerel ve ulusal basının da bulunduğu bir kahvaltı programı düzenledi. Program, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürü Hasan AYKUT slayt eşliğinde basın mensuplarına gerek bakanlığın gerekse de il müdürlüğünün sürdürdüğü çalışmaları anlattı.

‘Engelsiz Yaşam, Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Önceliğimiz”

Hasan  Aykut, Engelsiz Yaşam, Şehit Yakınları ve Gazilere yönelik yaptığı konuşmada “Ülkemiz için canlarını dahi feda etmekten deri durmayan Şehit ve Gazilerimize ne yapsak azdır. Ancak, Bakanlığımızın her zaman önceliği olmuşlardır. Bizler de onların her ihtiyacını karşılamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Aynı şekilde Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarda da özen ve hassasiyetle ilerliyoruz.”ifadelerine yer verdi.

‘Aile, Çocuklarımız İçin Çok Önemli’

“Aile, kültürümüz, geleneğimiz ve toplumumuz için vazgeçilmez bir müesese”diyen Aykut Koruyucu Ailenin önemini şu sözlerle açıkladı; “Devletimiz çok güçlü,hep kimsesizlerin yanında olmuş ve sosyal devlet anlayışının gerekliliğini eksiksiz yapmaya özen göstermiştir.Özellikle bakanlığımız öncülüğünde birçok hizmet vermekteyiz. Bunlardan biri de Koruyucu Aile uygulamamızdır. Aile, toplumun en temel taşı. Dolayısıyla çeşitli sebeplerle kurumlarımızda misafir ettiğimiz ya da ev sahipliği yaptığımız tüm çokuklarımızın aile ortamını, sıcaklığını, aidiyet duygusunu yaşaması bu anlamda önem kazanıyor.Bizler de bu bağlamda Koruyucu Aile olmak isteyen vatandaşlarımızı her türlü desteği vererek onlara önayak olmaktan mutluluk duyuyoruz.Koruyucu  Aile uygulamasından yararlanların sayısı 64, verilen ödeme de kişi başına yaklaşık 4 bin 500 toplamda da ise 3 buçuk milyon TL’yi aşmış durumda”

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Türkiye’de ilk olacak Sakathane’nin temeli atıldı
Başkan Büyükkılıç’tan Büyükşehir kurslarına davet
Başkan Aydın: Osmangazi’de konaklama süresini 1 haftaya çıkartacağız
Manisa'da Başkan Zeyrek pazarlığa aracı oldu
TOFAŞ, Marcquise Reed ile anlaştı

SON DAKİKA