BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNDE HANGİ KRİTERLER DİKKATE ALINACAK?

.


POLİTİKA 6.02.2024 20:32:00 0
BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNDE HANGİ KRİTERLER DİKKATE ALINACAK?

Erzurum'da birçok  siyasi parti Belediye Başkan adayını belirlerken, gözler belediye ve il genel meclisi adaylarına çevrildi.  Siyasi Partilerin il genel ve meclis üyesi adaylarını  en geç 20 Şubat'a kadar belirlemesi ve YSK'ya bildirmesi gerekiyor. 

Haber: Nurettin Dumlu

Vatandaşlar meclis üyesi adaylarının liyakatli ve eğitimli adaylardan seçilmesinin gerekliliğini dile getirerek, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacak adaylara öncelik verilmesini istiyor. Daha önceki meclis üyeliklerinde hiç bir vasfı olmayan ev hanımları ve ilkokul mezunu olanlara bile şans verildiğini anımsatan  vatandaşlar, mevcut meclis üyelerinden yeniden  başvuru yapanlardan 5 yıl içinde mal varlığının tespit edilmesini istiyor. 

Özellikle iktidar partisinin bu noktada duyarlı olmasını isteyen vatandaşlar, illerde kurulan komisyonların hakkaniyetli görev yapmasının gerekliliğine değiniyor.

Alınan bilgiye göre, bu süreçte bir yandan başvuruları kabul eden AK Parti, bir yandan da meclis üyelikleri için adayların belirlenmesi sürecinde uygulanacak kriterleri çalıştı.

Belirlenen kriterlerle ilgili Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapıldı.

Buna göre parti, meclis üyeliklerinde bazı mesleklerden yeteri kadar aday bulunmasına özen gösterecek. Adaylar arasında hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir ve şehrin demografik yapısına uygun kişilerin yer almasına dikkat edilecek.

Üyeler arasında kadınlar ile 18-30 yaş gençlerin olmasına da özen gösterilecek.

Meclis üyelikleri için başvuru süresinin bitmesinin ardından her büyükşehir, il ve ilçede üye belirleme komisyonları oluşturulacak.

 


SPOR


GÜNDEM

Türkiye’de ilk olacak Sakathane’nin temeli atıldı
Başkan Büyükkılıç’tan Büyükşehir kurslarına davet
Başkan Aydın: Osmangazi’de konaklama süresini 1 haftaya çıkartacağız
Manisa'da Başkan Zeyrek pazarlığa aracı oldu
TOFAŞ, Marcquise Reed ile anlaştı

SON DAKİKA