Başkentte Dadaşların rüzgarı esmeye başladı

Ankara’da geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nin 7’ncisi bugün ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde tüm coşkusuyla başladı.


ERZURUM 17.10.2019 21:11:00 0
Başkentte Dadaşların rüzgarı esmeye başladı

AjansTürk Haber-Ankara

Erzurum Valiliği öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile ESAV Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Koordinasyonunda organize ettiği etkinliğe ilgi büyük oldu.

Büyük coşkuyla başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinliğe Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Fikri Işık, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili, Erzurum CHP İl Başkanı Bülent Oğuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, CHP, İYİ Parti ve AK Parti Milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel, ilçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelenek bu yılda bozulmadı

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri açılış programında konuşan Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur, Türkiye’nin gündeminde olan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili aradan 100 yıl geçmesine rağmen ordumuzun Türkiye sınırında harekat yaptığını dile getirdi ve şöyle devam etti: “Türkiye sınırları dışında bir harekât yapıyor. Bu çok önemli bir durum. Erzurumlular olarak bu harekâtın yanındayız. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Sayın Valimizin öncülüğünde, Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile burada 4 gün boyunca Erzurum'u yad edeceğiz. Erzurum'un kültürünü, sanatçılarını, yöresel ürünlerini, değerlerini dört gün boyunca Ankara'da dillendireceğiz. Erzurum hem konumu hem de ülkemize kattığı değerler itibari ile çok büyük bir şehir. Bu şehrin insanlarını Ankara'da buluşturacağız. İnanıyoruz ki bu şehrin insanları güçlü oldukça ülkemizin gelişmesi ve kalkınması çok büyük bir ivme kazanacaktır”

Sekmen: “Erzurum ile irtibatınızı kesmeyin”

Erzurum gibi bir şehirde başkanlık yaptığı için duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum geçmişiyle bugünüyle çok güzel bir şehir. İnsanımız misafirperver, gönül adamı. Böyle güzel bir şehrin mensubun olmak başta belediye başkanı olarak bana ve hemşerilerimize büyük bir kıvanç, büyük bir mutluluk vermektedir. Şehrimizin olmazsa olmazı Erzurum'umuzu yaşanılabilir bir kent konumuna getirmek en büyük arzumuzdur. Bunun için başka şehirde yaşayan hemşerilerimize buradan sesleniyorum. Erzurum ile irtibatınızı kesmeyin, imkânı olan kardeşlerimiz gelip Erzurum'da yatırım yapsınlar. “ dedi

“Erzurum ile ne kadar gurur duysak azdır”

Etkinlikte söz alan Erzurum Valisi Okay Memiş, konuşmasına Erzurum’da Barış Pınarı Harekatıyla ilgili yaşadığı bir olayı anlatarak başladı. Erzurumluların harekata tam destek verdiklerini ifade eden Memiş, sözlerine şunları ekledi: “ Cumhuriyet Caddesi’nde yürürken camiden çıkan yetmiş yaşlarında bir vatandaşımız, ‘Vali Bey bizi askere alırlar mı acaba, biz de harekâta katılırız' dedi, Erzurum böyle bir memleket. Ne kadar gurur duysak azdır. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı ilden Cumhuriyet’in başkentine, Ankara'ya geldik. Bizle yaklaşık 1 milyon vatandaşımıza hizmet ediyoruz. 20 İlçemiz, yaklaşık 2 bin köyümüz, coğrafi olarak Türkiye'nin 3. büyük iliyiz, 55 Birleşmiş Milletler ülkesinden daha büyük bir mülki hududumuz var. Bu tür organizasyonlarımız olduğunda yılda bir defa, birkaç günlüğüne de olsa değerli hemşerilerimize Erzurum lezzeti tattırmak istiyoruz. Erzurum'un, Palandöken'in havasını, kendi kültürümüzü buraya getirmek istiyoruz. Tarihi ve doğal güzelliklerimiz ile Ankara'dayız. Türk-İslam kenti olan Erzurum'dan buraya selamlarımız ve hürmetlerimizle geldik. Aynı zamanda Nene Hatunumuz ile Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ile Alvarlı Efeler ile sözlü kültürümüzle, değerli âşıklarımızla, şairlerimizle buradayız. Emsalsiz lezzetlerimiz ile de buradayız. Bu lezzetlerden Erzurum'da tatmaları için de bütün dadaş kardeşlerimizi, herkesi Erzurum'a davet ediyoruz”

“Ya istiklal, ya ölüm”

Sağlık Eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, tüm vekiller adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında Barış Pınarı Harekatının son sürat devam ettiğini belirterek, “Adını farklı şekilde koysalar da PKK terör örgütünün uzantılarına Suriye'de müsaade edemezdik. Allah'a şükürler olsun ki başımızda çok dirayetli bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye Cumhuriyeti bütün vatandaşları ile bu meselenin arkasında durdu ve durmaya devam ediyoruz. Bu Türkiye için bir zarurettir. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Türk milleti için, bizim için sadece iki seçenek var bunu Kurtuluş Savaşı'nda da söylemiştik '' ya istiklal, ya ölüm''. Bu harekâtın arkasındayız.” diye konuştu.

Son olarak konuşmalarının ardından tek tek stantları gezen protokol üyeleri, yöresel lezzetlerin tadına baktılar .Büyük coşku ve emekle düzenlenen etkinlik, 20 Ekim Pazar günü kapanış töreniyle sona erecek.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA