BAŞKAN İMAMOĞLU: “KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ OLUMLU FİKRİM YOK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye ziyaretlerini sürdürüyor. En son Esenler Belediyesi’ni ziyaret eden İmamoğlu, bugün de 6’ncı ziyaretini Avcılar Belediyesi’ne yaptı.


BELEDİYELER 15.10.2019 22:22:00 0
BAŞKAN İMAMOĞLU: “KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ OLUMLU FİKRİM YOK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye ziyaretlerini sürdürüyor. En son Esenler Belediyesi’ni ziyaret eden İmamoğlu, bugün de 6’ncı ziyaretini Avcılar Belediyesi’ne yaptı. İlçe Belediye Başkanı Turan Hançerli ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu, “Bugüne kadar eş güdümlü çalışılmadığı için yaşanan birçok sorunu tamir etmemiz gereken ilçelerin başında da Avcılar geliyor” dedi.
İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili bir soruya, “Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz” yanıtını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye ziyaretlerini sürdürüyor.Şimdiye kadar 5 ilçe belediyesini ziyaret eden İmamoğlu, bugün de Avcılar Belediyesi’ndeydi. İmamoğlu, belediye binasına gelmeden önce, kısa bir süre önce abisi vefat eden CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas’ı ziyaret ederek taziyede bulundu.

-"ÇOK YAŞA İMAMOĞLU!"-
Başkan İmamoğlu’nun Avcılar Belediyesi’ni ziyaret edeceğini duyan vatandaşlar, belediye binası önünde erken saatlerde toplanmaya başladı. Binaya gelişinde, “Yaşa İmamoğlu, çok yaşa İmamoğlu” tezahüratı ile karşılanan İmamoğlu, Başkan Hançerli’nin sunumu öncesi, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. “İlçe belediye ziyaretlerinde sıkı bir iletişim ve koordinasyon oluşturma sürecinin temelini atmış oluyoruz” diyen İmamoğlu, “Bu anlamda bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Ve daha sonra özellikle bölgesel masalarımız hayata geçmiş olacak. Örneğin, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü bir bölge masamız. Bu çalışmalarımız yine orada büyük şehir bürokratlarımız tarafından da takip ediliyor olacak” ifadelerini kullandı.

-MÜLKİYET SORUNU OLAN MAHALLELERİ BİLİYORUZ-
Avcılar ilçesini yakından tanıdığını ve Hançerli’nin yakın yol arkadaşı olduğunu anlatan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Avcılar’ın hem sorunlarına eğileceğiz hem de iş birliği yapma konusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte çalışacağız. Avcılar’ın depreme dönük hamleleri güçlü olmalı, bunun farkındayız. Kentsel dönüşüm ve özellikle mülkiyet sorunu yaşanan mahalleleri var, bunları da biliyoruz. Hem bizim işbirliğimiz hem bizim dışımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da sürece katılmasına dönük en üst seviyede ilişkiyi kuracağımız ilçelerin başında Avcılar geliyor.”

-İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNE İLGİM VAR-
İBB’nin geçmiş yönetimi ile Avcılar’ın şimdiye kadar eşgüdümlü olarak çalışmadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Bugüne kadar eş güdümlü çalışılmadığı için yaşanan birçok sorunu tamir etmemiz gerekiyor. 1989 yılından beri bildiğim, üniversiteyi okuduğum bir ilçe Avcılar. Burayla, böyle bir bağım var. 5 yıl burada hem eğitim aldım hem yakından tanıdım. Bu ilgimizi ve sevgimizi Avcılar’ın sorunlarını çözmek için kullanacağız. Bu ilgi ve sevgimiz sadece Avcılar’a değil, İstanbul’un tüm 39 ilçesine olduğunun altını çizerim” diye konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından sonra, basına kapalı olarak gerçekleştiren yaklaşık iki saatlik sunama geçildi. İmamoğlu’na Avcılar Belediyesi ziyaretinde, İBB genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları da eşlik etti.

-BATHONEA ANTİK KENT PROJESİ HAKKINDA BRİFİNG ALDI-
İmamoğlu ve Hançerli daha sonra Avcılar’daki projeleri yerinde incelemek için saha gezisine çıktı. İki başkan, Avcılar Belediyesi Başkanlığı İstanbul Tarih Öncesi Araştırma Merkezi’nde, Bathonea Antik Kent Projesi hakkında kazı başkanı Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şengül Aydıngün’den brifing aldılar. İmamoğlu, yürütülen kazı çalışmalarından ve bulunan arkeolojik eserlerden çok etkilendiğini belirterek, “Küçükçekmece Gölü’ndeki antik kenti mutlaka gezeceğim” dedi. Aydıngün’ün “Müthiş tüneller var” demesi üzerine İmamoğlu, “Biz şimdi oraya Kanal İstanbul yapacağız. Suyla doldurup. Ne işimiz var kanalla manalla” diyerek herkesi güldürdü.

-KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ OLUMLU BİR FİKRİM YOK-
İmamoğlu ve Hançerli daha sonra Avcılar sahiline geçerek inceleme gezilerini sürdürdü. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili düşüncelerini şu şöyle ifade etti:
“Ben Küçükçekmece Gölü’nün ve İstanbul’un birçok kimlikli alanının, tarihi süreçte kendini bulmuş coğrafyasının, mümkün olduğu kadar bozulmamasından yana bir kişiyim. Bu bakımdan daha önce de söyledim. Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla ben oradaki tarihi kalıntıyı önemsiyorum. Yerinde de göreceğim. Bütün Türkiye’nin, Dünyanın görmesini isteriz. Bu coğrafyalara baktığınızda Allah’ın lütfu, dünya güzeli. Böyle güzelliği geleceğe nasıl taşırız endişesiyle hareket edersek İstanbul’a layık yöneticiler oluruz. Baktığımız pencere bu. Bu ön fikirle, hocamızla da gezince görüşlerimizi paylaşırız.”

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA