AVON Meme kanseri ile mücadelenin 23. yılında ‘Işığım Pembe’ festivali gerçekleştirildi .

AVON, kadınları Türkiye’nin en uzun soluklu sağlık hareketinde buluşturdu Meme kanseri ile mücadelenin 23. yılında ‘Işığım Pembe’ festivali Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirildi


SAĞLIK 13.10.2019 23:35:00 0
AVON Meme kanseri ile mücadelenin 23. yılında  ‘Işığım Pembe’ festivali gerçekleştirildi .

AVON, 23 yıldır sürdürdüğü meme kanseriyle mücadele kampanyasına bu yıl ‘Işığım Pembe’ sloganıyla devam ediyor. Türkiye’nin en uzun soluklu sağlık hareketi olan kampanyada,meme kanseriyle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekmek için bilinçlendirme etkinlikleri 2 binden fazla kişinin katılımıyla düzenlendi.

 

AVON, Türkiye’nin kadın sağlığı konusunda en kapsamlı ve en uzun soluklu sosyal sorumluluk çalışması olan Meme Kanseri ile Mücadele Kampanyası’na 23’üncü yılında da devam etti. Meme kanseri farkındalığı yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen kampanya bu yıl da ‘#ışığımpembe’ sloganıyla devam etti.

Ece Erken’in sunuculuğunda Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte binlerce pembe balon, meme kanseri ile mücadele eden tüm kadınlar için gönderilen umut ve iyi dileklerle gökyüzüne bırakıldı.Düzenlenen festival kapsamında kadınlara meme kanseriyle mücadelede iyi beslenmenin, sporun ve elle muayenenin önemi uzmanlar tarafından anlatıldı.

Barış Pınarı Harekatı ve hain terör saldırılarından gelen şehit ve yaralı haberleri nedeniyle, etkinlik kapsamında planlanan Nükhet Duru Konseri iptal edilirken, Avon Türkiye, ülkenin güvenliğini sağlayan askerlere destek olmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu.

Kadınlar Işığım Pembe etkinliğinde buluştu

Dünya çapında devam eden hareketin Türkiye ayağı, 13 Ekim Pazar Günü, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda 2 bini aşkın kişinin katılımıyla düzenlendi. Işığım Pembe etkinliğinde binlerce kadın buluşarak seslerini var gücüyle duyurdu. Etkinlik kapsamında, Memeder ve Türk Kanser Derneği’ne yapılan bağışlarla, meme kanseriyle mücadele eden kadınlara destek olunması amaçlandı. Meme Sağlığı Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, Türk Kanser derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Operatör Doktor Murat Atay, Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül’ün kadınları bilinçlendirme ve farkındalık yaratan konuşmaları da festivalin toplumsal sağlık hareketini de destekledi.

Geçen yıl 50 milyon kadına ulaştı

 

Dünyada her yıl 2 milyon meme kanseri vakasının gerçekleştiğine dikkat çeken AVON Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Orkun Gül, “Uzmanların açıklamalarına göre maalesef bu sayı önümüzdeki yıllar için katlanarak devam ediyor. AVON ailesi olarak 133 yıllık birikimimizle, sadece güzellik anlamında değil, kadınlara, hayatlarının her anında yanında olmak üzere konumlanan bir şirketiz. Meme Kanseriyle Mücadele kapsamında da 23 yıldır kadınlarımıza destek olmak için çalışıyoruz. Meme kanseri vakalarında erken teşhis ve kontrolün öneminin farkında olarak, hepimiz kadınlar için bir ışık yakıyor ve #ışığımızpembe olsun diyoruz. En önemlisi de Işığım Pembe Festivali ile dünyada milyonlarca temsilcilerimizle birlikte AVON’un meme kanserinde farkındalık yaratılması, bütün kadınların risklerin farkında olması, sinyalleri tanıması ve sonrasında nasıl hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Geçen yıl yaptığımız çalışmalarla dünya genelinde 50 milyon kadına ulaştık, ancak çok sayıda insan için meme sağlığının hâlâ öncelik listelerinde olmadığını biliyoruz. Bu nedenle mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA