Aksungur: “Biz birbirimizin elini tutalım”

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından gelenekselleşen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ üçüncü gününde de son sürat devam ediyor.


ERZURUM 19.10.2019 23:09:00 0
Aksungur: “Biz birbirimizin elini tutalım”

AjansTürk Haber-Şeyma TAHİR

Etkinliklerin devam ettiği üçüncü günde ESAV yönetimi, şair, yazar ve iş insanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Etkinliğe MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Gümüşhane Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ve birçok STK üyesi katıldı.

“Fark yaratmak istedik”

Etkinliklere ev sahipliği yapan Başkan Veysel Karani Aksungur, yedincisini düzenledikleri Erzurum Günlerinde bu sene farklılık yaratmak adına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdiklerini ifade etti. Aksungur sözlerine şöyle devam etti: “Bugün de Erzurum’un yazar, gazeteci, bilim adamı ve kanaat önderleri çerçevesinde ki insanları bir araya getirmeye çalıştık. Bizim yaptığımız çalışmalar İnşallah çiçek açacak ve gelişecek, büyüyecek. Çünkü; gazeteci, yazar, düşünür ve sanatkârlar toplumun öncüleri ve gerçek anlamda onlara ufuk veren, yön veren, yönlendiren insanlarıdır. Bunların etkin ve güçlü olması bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Bu yüzden Erzurum’umuzdan kırkın üzerinde gazeteci arkadaşımızı Ankara’ya getirdik ki başkentsiz ülke yönetimi de olmaz, başkentsiz gelişme de olmaz.”

Bugün burada hem gazeteci, yazar arkadaşlarımız hem de bürokrat arkadaşlarımız var. Bürokrasi olmadan da olmaz. İnşallah iş adamı arkadaşlarımızla da bir araya geleceğiz. Tanışma olacak, kaynaşma olacak, dostluk olacak ve bu dostluğu el birliğiyle geliştireceğiz. Başka çare yok.”

“Biz birbirimizin elini tutalım”

ESAV’ ı kurarken yaşadıklarını dile getiren Aksungur, “Biz vakıf kurarken şunu diyorlardı; ‘elinizden tutan kimse yok’ ve bizde şunu demiştik; tamam, kimse elimizden tutmaya bilir. Biz birbirimizin elini tutalım. Buna yasak var mı? Biz birbirimizin elini elinden tutmalıyız, kimsenin bizi kurtarmasını beklememeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Vakıf çatısı altında o dostluğu, kardeşliği kurup geliştirmek mümkün. Bunu başarmamız lazım, ufak tefek eksik noksanlıkları, kusurları örterek iyi tarafı öne çıkararak gelişebiliriz.

“Biz birbirimizin hem şeyhi hem de müridi olmalıyız”

‘Şeyh uçmaz mürit uçurur’ diye bir söz var. Yani onların destekleri, duaları, çalışmaları sayesinde insan gelişebilir. Biz birbirimizin hem şeyhi hem de müridi olmalıyız. Samimi olalım ki karşımızdakini de samimiyete sokalım.

İcraat ortaya konulmadan konuşulan her söz boş sözdür. Biz vakıf altına girdiğimizden beri hiçbir vaat altına girmedik. Yaptık bitti. Dolayısıyla güzel yarınlara el birliğiyle gitmek dileğiyle tanış olalım, kardeş olalım, dost olalım ve dostluğu bozacak her türlü hareketten önce kendimizi sakınalım.

Allah yedinci Erzurum Tanıtım Günlerini hayırlara vesile kılsın. Ülkemize, Erzurum’a, Ankara’ya ve insanlarımıza hayırlar getirsin.” diye konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA