7. Boğaziçi Film Festivali Bu Yıl da Kısa Film Yarışması’nda İddialı!

18-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 7. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl da kısa film severlerin yüzünü güldürüyor.


KÜLTÜR SANAT 16.10.2019 09:47:00 0
7. Boğaziçi Film Festivali Bu Yıl da Kısa Film Yarışması’nda İddialı!

18-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 7. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl da kısa film severlerin yüzünü güldürüyor. Ulusal ve Uluslararası Kurmaca kategorilerinde toplam 20 kurmaca kısa filmin yer aldığı yarışmada, farklı sinema kültürlerine ait, içinde bolca çeşitlilik bulunduran, geniş bir yelpaze bulunuyor.

 

Kısa Ulusal Kurmaca Yarışmasında; Gökalp Gönen’in imzasını taşıyan Avarya, Ozan Yoleri’nin imza attığı Aylin, Elif Eda Karagöz’ün yönetmenliğini üstlendiği Boşluk, Benhür Bolhava imzalı Finiş, İnan Erbil tarafından çekilen G.K., Umut Evirgen’in kamera arkasında yer aldığı İyi Yemek Öldürür, Zeynep Köprülü imzalı Orada, Arda Çiltepe’nin yönettiği Siyah Güneş, Alican Yücesoy’un imzasını attığı Taş ve Ragıp Türk tarafından yönetilen Tor filmlerini izleyeceğiz.

 

Kısa Uluslararası Kurmaca Yarışmasında da çeşitliliğin oranı azalmıyor. Ukraynalı yönetmen Dekel Berenson’ın Anna’sı, Yunan yönetmen Konstantinos Antonopoulos’un Dünyanın Sonundan Mektuplar / Postcards From The End Of The World’üFransa doğumlu Louise Courvoisier’in El Ele / Mano a Mano’su, Hollandalı Stefanie Kolk’un Gözlerim Yolda / Eyes On The Road’u, yarışmada Gürcistan Sinemasını Temsil eden George Sikharulidze’nin Hayalet Yoldaş / Fatherland’i, Portekiz sinemacı Leonor Teles’in Kuşlara Havlayan Köpekler / Dogs Barking at Birds’ü, Tunuslu Yves Piat’ın Nefta Futbol Kulübü / Nefta Football Club’ı, İtalyan yönetmen Salvattore Alloca’nın Okul Gezisi / The School Trip’i, Azerbaycan sinemasına göz atmamızı sağlayacak Teymur Hajiyev’in Tuz, Biber: Zevke Göre / Salt And Pepper To Taste’i ve Çinli yönetmen Qiu Yang’in Yu'nun Kaçışı / She Runs’ı Kısa Uluslararası Kurmaca Yarışması kapsamında seyircilerle buluşacak.

 

Bu yıl filmler Agron Domi, Emre Oskay ve Nazlı Eda Noyan’dan oluşan Kısa Kurmaca Jürisi tarafından değerlendirelecek. Festivalin tüm kategorilerinde yarışan kısa filmler içerisinden kısa kurmaca ve kısa belgesel jürisinin değerlendirmeleriyle seçilecek olan en iyi filme 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Kısa Film Büyük Ödülü verilecek. Kısıtlı imkanlarla yaratıcı kısa filmlere imza atan Ahmet Uluçay anısına verilen ve gelenekselleşen ödül bu yıl yedinci defa sahibini bulacak. Her kategorinin en iyi filmine 10.000 TL ödül verilirken, Ulusal Kısa Kurmaca Yarışmasındaki bir filme 5.000 TL değerinde İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü de verilecek.

 

7. Boğaziçi Film Festivali bu yıl 25 ülkeden toplam 83 filme ev sahipliği yapacak. Kısa Film gösterimleri için tüm biletler 5 TL, uzun metraj filmler içinse tam biletler 12:00, 14:00 ve 16:30 seansları için 10 TL, 19:30 ve 21:30 seansları için ise 15 TL olarak satışa sunulacak. Öğrenciler için uzun metraj filmlerin biletleri tüm seanslarda 5 TL olacak. 7 Ekim’de satışa sunulacak festival biletleri biletinial.com’dan alınabilecek.

 

Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı ve Kurumsal İletişim Ortağı Türk Medya’nın destekleriyle düzenleniyor.

 

 

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA