3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ‘NE YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

Bu yıl 4 – 6 Ekim tarihlerinde “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali dolu dolu devam ediyor.


TANITIM 6.10.2019 15:48:00 0
3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ‘NE YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

Cumartesi günü festivalin konuk ülkeleri Endonezya ve Kolombiya ekiplerinin gastroshow ve dans gösterileriyle dünyanın renklerini Adana’ya taşırken, ülkemizin ünlü şefleri Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor, Arda Türkmen’in şov ve söyleşileri halktan büyük ilgi gördü.

 

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali dolu dolu içeriklerle devam ediyor.

Cumartesi günü festivalin konuk ülkeleri Endonezya ve Kolombiya ekiplerinin geleneksel mutfaklarını yansıttıkları gastroshow ve dans gösterileriyle dünyanın renklerini Adana’ya taşıdı. Kolombiya’dan katılan ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı tarafından ilan edilen ilk Gastronomi şehri olan Popayanlı şef Yonni Rivera Kolombiya Pasifik bölgesinde yetişen tropik bir meyve olan "chontaduro" ile karides ceviche hazırlayarak geleneksel mutfaklarının inceliklerini ziyatretçilerle paylaştı. Ayrıca ülkemizin ünlü şefleri Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor, Arda Türkmen’in şov ve söyleşileri büyük beğeni topladı.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI FESTİVALDE BULUŞTU

Festival Gaziantep Valisi Davut Gül ile Unesco şehirleri Gaziantep ve Hatay’ın belediye başkanlarını da ağırladı. Unesco Şehri Olmak başlıklı panel için festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın konuşmaları ziyaretçiler tarafından ilgiyle dinlendi. Panelin ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş konuk belediye başkanlarına plaketlerini takdim etti.

 

EN UZUN ET ŞİŞ GUINNESS REKORU KIRILDI

Festival bu yıl bir rekor denemesine de sahne oldu. Festivalde hazırlanan 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi daha önce Çin’in kırdığı rekoru geçerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü şefler, konuk ülkeler Güney Kore, Kolombiya, Endonezya ekiplerinin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak ağırlayan festival programı Pazar günü de bütün coşkusuyla devam edecek. Adana’nın gururu yerel şeflerin yanı sıra ülkemizin en önemli isimlerinden Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir gibi ünlü şeflerin Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle Pazar günü festival ziyaretçileri ile buluşacak.

 

 

 

Ajansturkhaber,Erzurum,Erzurum haberleri


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA