EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

E-İHRACATTA YÜZDE 147 BÜYÜME

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, son bir yılda e-ihracat rakamlarında yüzde 147 oranında bir büyüme olduğunu belirtti.


EKONOMİ 29.08.2019 11:29:23 0
E-İHRACATTA YÜZDE 147 BÜYÜME

2018 Ağustos ile 2019 Ağustos arasındaki verileri değerlendiren Çiğdemli, ?Altyapı hizmetini sağladığımız 8 bin 500?e yakın e-ticaret firması bulunuyor. Son bir yıl içerisinde e-ihracata başlayan ve e-ihracat rakamlarını artıran firmaların toplam cirolarına bakıldığında yüzde 147?lik bir büyüme görüyoruz. Özellikle KOBİ?lerimiz e-ihracatın avantajlarını fark etmeye başladı? dedi.

?Dünyada 196 ülke, milyarlarca insan var. Yerli üretim yapan KOBİ?lerimiz için çok büyük fırsatlar mevcut. Teknoloji, bir Anadolu kasabasından dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan potansiyel bir tüketiciye ulaşmamızı mümkün kılıyor? diyen Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, e-ihracattaki büyüme hızında kur farklarının da etkili olduğuna işaret etti. Çiğdemli şunları söyledi: ?Firmalarımız Türkiye?de 100 liraya satabildiği bir ürünü, Amerikalı, Avrupalı tüketicilere rahatlıkla 100 dolara, 100 euro?ya kadar satabiliyor. Bu anlamda e-ihracatta hızlı bir büyüme potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.?

BAŞI ÇEKEN SEKTÖRLER

E-ihracat yapan firmaların yurtdışındaki reklam giderlerinin yüzde 50?den yüzde 70?e kadar bir kısmını devletin karşıladığını da hatırlatan Çiğdemli, büyüme oranlarında başı çeken sektörleri şöyle sıraladı:

?Büyümenin en hızlı olduğu sektörleri sırasıyla sayacak olursak, gıda, tekstil, oyuncak, oyun, tesettür giyim, iç giyim, ayakkabı, kozmetik, hediyelik eşya, aksesuar, spor malzemeleri, av ve kamp malzemeleri, endüstriyel ürünler, sağlık ürünleri, doğal ürünler ve petshop malzemeleri olarak sayabiliriz. Son bir yılda gerçekleşen yüzde 147?lik büyümede bu sektörler başı çekiyor.?

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA