Eskişehir`de 23 Nisan coşkusu

Eskişehir`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.


YEREL 23.04.2019 13:21:53 0
Eskişehir`de 23 Nisan coşkusu

Şehit Anıl Gül Spor Salonu`nda düzenlenen kutlama etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bir konuşma yaptı. Cırıt, "Bugün Türk milletinin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin, Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıl dönümüdür. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bizim gazi meclisimizdir. Kurtuluş Savaşında İstiklal Harbinin kararları bu mecliste alınmış ve Kurtuluş Savaşımız buradan yönetilmiştir. 23 Nisan, büyük önderimiz Atatürk`ün liderliğinde milli egemenliğimizin hakim kılındığı önemli bir gündür. İşte Türk milleti için böylesine önemli olan bu günün, 23 Nisan 1924`de bayram olarak kutlanmasına karar veren Atatürk, bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929`da bu bayramı, çocuklara armağan etmiştir" diye konuştu.

İl Müdürü Cırıt`ın konuşmasının ardından çeşitli okullardan etkinliğe katılan minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilediler. Daha sonra bir öğrenci tarafından `Anadolu` isimli şiir okundu. Kutlama etkinliği öğrencilerin gösterilerini tamamlamalarının ardından son buldu.


Diğer yandan kutlama etkinliğine; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, arkeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Dünya Bizi Okuyor Türkiyenin Araştırmacı Haber Sitesi Sesini değil sözünü yükselten internet haber gazetesi Güncel Politika Spor Magazin Kültür Sanat Hava durumu Bölge Asayiş medya dünyası Erzurum haberleri Erzurum siyaset Erzurum Yerel Erzurum spor ve diğer tüm kategorilerde Türkiye Erzurum güncel haber sunmak internet kullanıcısının tüm haberlere ulaşmasını kolaylaştırmak için oluşturulmuş genel kapsamlı bir haber portalıdır. http://www.ajansturkhaber.com

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA