google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 01.01.2026 14:47

Hakkari'de 7 aylık bebek için çığlar aşıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kar Altında Zorlu Kurtarma Operasyonu

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde, aniden rahatsızlanan 7 aylık Asya Nisa Taşçı için acil bir seferberlik başlatıldı. Yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi, sağlık ekiplerinin köye ulaşmasını neredeyse imkansız hale getirmişti.

Çığları Aşan Ekipler

Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, Hakkari-Çukurca kara yoluna inen çığları temizlemek için harekete geçti. İş makineleri, lapa lapa yağan kar altında yolu açarken, ambulans da onları yakından takip etti. Yaklaşık bir saat süren zorlu çalışmanın ardından yol, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşması için güvenli hale getirildi.

Hastanede Gözlem Altında

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, 7 aylık bebeğe ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Bebekte ateş ve kusma şikayetleri tespit edildi. İlk müdahalenin ardından Asya Nisa Taşçı, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —