google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 03.11.2025 13:50

Erzincan'da güvenlik tatbikatı: Ekipler yangın senaryosunda başarılı koordinasyon sergiledi

Facebook Twitter Linked-in

Acil Durumlara Hazırlık Testi

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Erzincan İl Koordinatörlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yangın tatbikatı, işletme binasında uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Tatbikat, ekiplerin koordinasyon ve müdahale kabiliyetlerini başarıyla sergiledi.

Gerçeğe Yakın Senaryo

Kurgulanan senaryoya göre; personelden birinin yangını fark ederek arkadaşlarını uyarmasıyla süreç başladı. Yangın alarmının devreye girmesiyle tüm personel hızlı ve güvenli şekilde toplanma alanına tahliye edildi. Tahliye sonrası acil çıkış kontrolleri sağlanırken, Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri işletme binasına girerek yangına profesyonel müdahalede bulundu.

Eğitim ve Bilinçlendirme

Tatbikatın ardından, itfaiye ekipleri tarafından personele kısa bir bilgilendirme yapılarak gerçek bir yangın anında yapılması gerekenler, güvenli tahliye yöntemleri ve yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı uygulamalı olarak aktarıldı. Personelin aktif katılım gösterdiği eğitim bölümü, bilinç ve refleks kazandırma açısından önemli katkı sağladı.

Koordinatörün Değerlendirmesi

Aras EDAŞ Erzincan İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu yaptığı açıklamada, "Aras EDAŞ olarak, işletmelerimizde güvenli çalışma kültürünü geliştirmek en büyük önceliğimizdir. TEİAŞ ve Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz bu tatbikat, acil durumlara hazırlık düzeyimizi ölçme ve daha da iyileştirme fırsatı sunmuştur" ifadelerini kullandı.

Aras EDAŞ, benzer tatbikatların düzenli şekilde sürdürüleceğini belirterek iş sağlığı ve güvenliği alanındaki kararlılığını yineledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —